Yeraltı Sanatı İçin Bir Bilet Lütfen - Sports Car
.

Yeraltı Sanatı İçin Bir Bilet Lütfen

| Monday, January 28, 2008


Yeraltı edebiyatı ya da yeraltı sanatçılarını duymuşsunuzdur ama Paris’te bir adam var ki fiziksel anlamda yeraltında yapıyor sanatını. Aslında o Fransız Araştırmalar Organizasyonu’nda çalışıyor ama gerçek hayattan beklediğimiz gibi asıl önemli olan bu değil.

47 yaşındaki Luc Grateau 2004′ten beri metroya bindiği zaman elindeki bilete, karşısına kim oturursa onun portresini yapıyor. Neredeyse dört sene içinde binden fazla portre çizmiş Grateau. Bir kısım insan haliyle rahatsız olmuş ama bir kısım insan (yaşasın sanat ateşi) merakla bakmaya devam etmiş.

Grateau için asıl önemli olan gündelik hayatında gördüğü o yüzleri unutmamak ya da hatırlamaya çalışmak. Hatta bazen yaptığı işe o kadar dalıyormuş ki, inmesi gereken durağı kaçırıyormuş. Tabi içindeki sanatçı ruhunun bir de asi tarafı mevcut. Yırtılmış ya da bir kısmı eksik posterleri de tamamlıyor sonrasında fotoğrafını çekip sitesine koyuyor. Grateau için bunlar hep kısa ömürlü çünkü yerine yeni posterler geliyor. Onun gözdesi daha çok biletlerdeki portreler. Bildiğim kadarıyla yaptığı resimleri sadece sitesinde sergiliyor, oysa gayet güzel bir sergi konusu olabilir bence.
Kaynak

1 comments:

Futuristika! said...

İyi günler,

Dergimizde yayınlanmış olan yazıları lütfen kaynak göstermeden ve bütünüyle kullanmayınız.

Görsellerin bağlantılarını da direkt sitemiz üzerinden vermeyiniz.

Yazarlarımızın çaba gösterip -karşılıksız bir şekilde!- paylaştıkları yazıları dergimiz üzerinden kullanmaya hakkınız ya da yetkiniz yoktur.

Bu konu ile ilgili, son günlerde gerek google gerek blogspot gerekli işlemleri ciddiyetle uygulamaktadır.

İsteğimize hassasiyet göstereceğinizi düşünüyor, sizi gözünüzden kaçtığını tahmin ettiğimiz Futuristika Yasal Durumlar sayfamıza bilgilenmeniz amacıyla yönlendiriyoruz.

Futuristika Dergi

eXTReMe Tracker